Warning: Declaration of foundation_navigation::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /storage/content/02/104202/dataspel.se/public_html/assets/themes/dataspel/functions.php on line 305 ”Zeefler” - Dataspel.se
zeefler

Om LoL-laget

”Zeefler”

Redaktionen

Zeefler är MID i League of Legends-laget Six Feet Under, som satsar stenhårt på att bli nummer ett i Sverige.

”ZEEFLER”
Roll i laget: MID

Namn: Marcus Andersson
Ålder: 21 år gammal

Instagram: @mackemackan
Twitter: @Zeefler
Facebook: www.facebook.com/Zeefler
Twitch: www.twitch.tv/zeefler

När började du spela spel?
– När jag var tio år och fick mitt första gameboy (den där gamla vita innan Gameboy Colour) och sedan dess har jag hela tiden jobbat mig upp genom olika konsoler, som Nintendo 64, Gamecube, PS2, PS3 för att till sist hamna vid datorn.

Var tror du intresset kommer ifrån?
– Mitt intresse för spel tror jag kommer från när jag växte upp. Jag var enda barnet tills jag var 8 och hade det väldigt lätt i skolan vid den tiden så min fritid ägnade jag åt att främst spela spel.

Hur länge har du spelat League of Legends?
– Sedan det släpptes för cirka tre år sedan. Innan har jag spelat World of Warcraft i tre år, en del Counter Strike och när jag var yngre strategispel som Total War-serien, Red Alert med flera.

Vad fick dig att börja spela LoL?
– Det var nog mina klasskompisar sista året i gymnasiet som fick mig att testa på det och jag hade aldrig riktigt spelat något MOBA innan så jag tyckte det var skitkul.

Vad intresserar dig mer än spel?
– Utöver spel har jag haft ett ganska stort intresse av att utöva sporter,  när jag var yngre höll jag på med nästan alla sporter någon gång – hockey, fotboll, friidrott, tennis samt skytte (luftgevär 10m) som jag höll på med i närmare 10 år och där jag deltog i SM ett flertag gånger samt var runt i Skandinavien och tävlade en del.
– Nu för tiden så använder jag mesta delen av min fritid till att sitta vid datorn och göra allt från att kolla på serier/filmer, snacka med kompisar till att spela. utöver det så tycker jag mycket om att vara med min familj, mina tre småbröder och min mamma. Jag tycker även om att umgås med vänner och min flickvän såklart, som bor i Stockholm.

Vilken roll har du i laget?
– Min roll i laget kallas för MID. Det är en utav de absolut viktigaste rollerna i laget där man är placerad i mitten utav kartan och har en väldigt stor inpact på matchen i helhet. Man brukar säga – går det bra för MID-spelaren så går det att flytta över framgången till de andra lansen. Jag har spelat som renodlad MID nästan sedan jag började och har det sista året agerat ”in-game-leader” vilket betyder att man tar beslut för laget när man spelar.

Meriter inom League of Legends?
– Vintern för ett år sedan (2012-2013) valde jag att satsa stenhårt på LoL. Jag och en kompis till mig startade ett gaminghus tillsammans med ett lag som vi satte ihop. Vi bodde tillsammans under 6 månader och under de 6 månaderna så lyckades vi bli topp-3 i Sverige om inte det absolut bästa laget. Laget jag spelade i då heter Payback Gaming. Vi vann en lokal  tävling i Jönköping som heter Consolidate, vi kvalade in till ESPORTSM-finalen nu i juni och vi lyckades bli challenger ~150p med laget. Vi deltog även i ett flertal småtävlingar som vi vann eller placerade oss topp-3.

Hur hamnade du i Six Feet Under?
– Lagets lagledare Erik Hedemark kontaktade mig och jag blev genast väldigt intresserad utav den satsningen som de kommer att göra. Hela upplägget är väldigt intressant och spelarna jag får spela med nu är också sjukt duktiga och besitter väldigt hög potential.  Det är också positivt att jag har erfarenhet utav det vi ska göra med den här satsningen. Jag har gjort det en gång tidigare och lyckats och ser verkligen extremt positivt på att ta detta lag till topp-1 i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>