Warning: Declaration of foundation_navigation::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /storage/content/02/104202/dataspel.se/public_html/assets/themes/dataspel/functions.php on line 305 ”Json” - Dataspel.se
json

Om LoL-laget

”Json”

Redaktionen

Json är League of Legend-laget Six Feet Unders Jungle. Läs mer om honom här.

”JSON”
Roll i laget: Jungle

Namn: Timothy Jonsson
Ålder: 25 år

Hur länge har du spelat datorspel?
– Så länge jag kan minnas och det har alltid varit något jag älskat att utöva vid sidan om. Har spelat allt mellan himmel och jord, men aldrig fastnat för något så otroligt snabbt som jag gjorde med League of Legends.

När kom du igång med League of Legends?
– Direkt när spelet kom. Det jag fastnade för med LoL är att det är ett sjukt snabbt spel. Det påminner lite om basket där det händer saker hela tiden. Det finns så otroligt många små delar som för det otränade ögat inte har något betydelse men som i själva verket kan vara matchavgörande. Eftersom scenen i Sverige har varit helt obefintlig de senaste tre åren spenderade jag mina första år med att spela med kompisar bara för att det var roligt. Men har hela tiden följt de topplag som finns.
– För ett år sedan började jag ta allt betydligt seriösare för att jag märkte att jag utvecklades snabbare än mina kompisar individuellt. Mitt personliga mål är att bli den bästa svensken på min position.

Vilken position har du i laget?
– Min roll i laget kallas för Jungle, som nog inte är den lättaste att förklara. Det är en roll som är extremt viktig för att laget skall lyckas, vilket i och för sig alla roller är. Jungle kanske inte är den mest glamourösa rollen dock.
– Min roll skiljer sig lite ifrån andra roller på så sätt att jag rör mig på hela kartan ifrån minut ett. Andra lanes utspelar sig mot varandra ifrån start men det är junglarens uppgfit att röra sig på hela kartan och hjälpa till där det behövs. I junglen finns det till exempel två viktiga objekt som man bör kontrollera under matchens gång. Motståndaren har också två såna. Det är min uppgift att strukturera spelet när vi ska rotera och göra objektives under matchens gång. Det handlar mycket om att ha timers på när ”buffar” kommer upp igen och när det passar / finns läge för att utföra objektives.

Hur ser du på Six Feet Unders satsning?
– Satsningen är något jag ser mycket positivt på. Dels att flytta ihop med alla killarna och få de förutsättningar som behövs för att bli topp-ett i Sverige. Jag känner också ett stort ansvar då jag jobbar som butikschef och vet hur det är att han hand om ett ”team”. Så det är väl egentligen jag och Erik som är de som har störst ansvar. Jag har den taktiska biten och Erik den praktiska biten. Jag är van att sätta upp mål för min grupp och göra det som krävs för att vi ska nå de mål vi satt ut för oss själva. Så jag kommer tillföra allt jag bara kan för att detta ska bli det absolut bästa laget i Sverige och så småningom i Europa. Den som är så sjukt positivt med det här är att det knappt finns svenskbaserade lag med en helsvensk lineup. Så tajmingen är så jävla bra!

Vad gör du förutom att spela?
– När jag inte sitter spelar datorspel så är jag en sjukt sportintresserad person och har utövat allt möjligt. Basket spelade jag på elitnivå tills jag sabbade knäet, men jag älskar fortfarande sporten och spelar för att det är kul. Något annat jag fastnat för är surfing så numera planerar jag mina resmål efter mitt surfintresse.
– Jag jobbar också som butikschef på The Phone House i Fältöversten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>